2012. május 27., vasárnap

Kútfúrás

Drága uram hallott valakiről, aki nagyon jó árban fúr cső kutat. Ez csak 10 cm ármérőjű cső, aminek lent a földben szűrő van a végén. Ebből szívja ki a fent rászerelt szivattyú a vizet. Ennek is tud nagy vízhozama lenni, de nem olcsóbb is, mint a hagyományos gyűrűs kút, és nekem se kell izgulni, hogy beleeshet a gyerek. Locsolásra ez is jó. A Drágám 2 hétig nyomozta a számukat, aztán újabb 3 hét telt el, mire ideértek tegnap délután. 2 úriember és egy "Hölgy".
Nem voltam ott, csak a felétől. Egy erős fúróval, spéci fúrófejjel, sok hordónyi vízzel, amit a Csabi a kiskocsiján hordozz a szomszédból, 2 óra alatt fúrtak egy 7-8 méteres lyukat.  A tetejére szereltek egy kézi pumpát, amivel vacakoltak egy ideig, totózva, hogy vagy van víz, vagy nincs, végül az utóbbit állapították meg. Szenvedtek egy ideig, próbálgatták, szívták valami pumpafélével, de nekem elég furcsa volt az egész. Nem is értettem, hogy honnan látja, mert ők is töltöttek a csőbe vizet, azt kiszívták, megint beletöltötték, megint kiszívták, és végül megállapították, hogy nincs víz. Összecuccoltak, a benzinköltségre kértek egy kis zsebpénzt, és hazamentek. Még jó, hogy a közelben voltak előtte és csak a 2 falu közti távot kellett fizetni.
Viszont bosszantott a dolog, annyit vártunk már rá, hogy legyen vizünk, erre hívhatunk mást. Csabi végül ledugott egy KPE csövet, és kiderült, hogy a kutunk alján van 1,5 m víz. Többször bedugta, kivette, ronggyal szárazra törölte, megjelölte, mindig ugyanaz volt az eredmény.
Ma jártunk arra, benéztünk a kút miatt. 1,5 hosszan vizes lett! Dobtunk be kis követ, csobbant a víz!!!
Holnap megy ki, összeszereli a szivattyút! De jó lenne, ha sikerülne!

Viszont mi, ha már úgyis kint vagyunk, csináljunk valami jót alapon, nekifogtunk szalonnát sütni. 2 kisgyerekkel nehezebb volt, mint pihentetőbb. Tibcsi aranyos volt:
- Anya, ez már nagyon nagy tűz, hívjuk a tűzoltókat! :-)

Jót ettünk a szalonnából, jól esett.

De a nap fénypontját a végére hagytam!

Szarvas tehén sétált el a mellettünk lévő telken. Jött a pataktól. Néztük egymást egy percig, aztán olyan könnyedén ugrotta át a szomszéd 1,5 méteres kerítését és tűnt el a kertek aljában, hogy csak lestem!

Ha fényes nappal így látni a vadakat, akkor milyen lehet éjjel, hajnalban?!

Megyünk a fiúkkal nyáron sátorozni és vadat lesni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése