2012. május 14., hétfő

Kerítés oszlop

Ismét hétvége, ismét telkeztünk.
Szombaton csak itthoni előkészületek, szerszámok, gépek összeszedése, bepakolás a kocsiba mindent ami a betonozáshoz kell, még vizet is hordókban.
A kerítésoszlopok bebetonozása volt a fő cél, és egy-két apróság mellette. Jól haladtak, délután 3-ra az összes oszlop állt, már "csak " drót kell majd rá.


Vendéget is fogadhattunk, Anyósom személyében, aki mindössze annyit mondott, közel van az erdő. Ez tény. Az utca túloldala már természetvédelmi terület. Én ennek nagyon örülök. Anyósom bodzát szedett és jól elsétálgatott a kisebbemmel.

Mi Anyuval ástunk, gyerekeztünk, a megeredt és hajtani kezdett fűzfáinkat locsoltuk, gyönyörködtünk a rengeteg szamóca virágában, hoztunk egy kis trágyát a felásott részbe. Annyira kemény a föld, hogy fel kell majd még kapálógéppel lazítani, és amint lesz körben kerítés, hozunk palántákat. Addig nem érdemes, mert a vadak letaposnák, legelnék. Tele a környék patanyomokkal. :-) (Nyáron megyünk sátras vadlesre.)


Van egy vallomásom: beleszerettem a mozaikba.Eddig is nagyon tetszett, de már kezd komolyan vonzani a dolog. Ilyen gyönyörűségeket találtam:
mozaik
mozaik 2
http://qtp.hu/mozaik/borbely_anita/23-06-07_1915.jpg

És az egyik barkácsáruházban olyan, de olyan gyönyörű kavics-mozaik burkolatokat, hogy repesett a szívem tőlük. Egy baj van csak velük, az ára. Négyzetméterenként 10-12.000 Ft, ami a 30 nm-es nappalinkban azért komoly érték. És még fürdőszobánk is lesz.

Elkezdtem, az alapokkal. Betonba kavics.Nagyfiam is besegített, kevés kavicsot gyűjtöttem, minta nem lett. Próbálom majd lakkozni.


3 megjegyzés:

  1. A második nagyon tetszik, házilag is megoldható ahogy látom. Fürdőszobában tudom elképzelni... :)

    VálaszTörlés
  2. Mármint a bal vagy a jobb oldali?
    Fürdiben, zuhanyzóban, de amit az áruházban láttam, azt nappaliban is. Gyönyörűek voltak! Félbevágva és lecsiszolva.
    Legközelebb viszek oda is fényképezőt.

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Köszönöm hogy hivatkoztál az oldalamra (qtp.hu).
    Alapvetően kavics mozaik esetén a laposabb kavicsokat szokás használni, élére állítva, úgy hogy több mint felük a betonban legyen. Egész egyszerűen így biztosítható hogy mindenképp benn maradjon. Legtöbbször az is szempont, hogy egy viszonylag sík felületet adjon. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben elérni, ha ráteszel a kavicsok tetejére egy lapot, s azzal kicsit lenyomod. Így ami esetleg kiállt azt szépen lenyomod a megfelelő magasságra.
    Lakkozni nem szokás. Nincs is rá szükség, hisz szépen fényesedni fog a járkálástól. A lakk viszont hamar megkopna, és csúnya foltos lenne a felület.
    Többre mész azzal, ha a félig megkötött betont egy szivaccsal egyszerűen letörlöd a kavicsról, vagy ha már jobban meghúzott akkor egy kefével átdörzsölöd.
    Szines fugát is használhatsz. Kis felület esetén tetszőleges csempéhez használt is megfelel, azonban ha az egész járdát szeretnéd, akkor már inkább a Tüzépen beszerezhető 25 kg-ost javaslom (nem olyan finom a felülete, azonban tizedannyiba kerül).

    VálaszTörlés